Pályázati felhívás 21. századi társadalmi kérdésekkel foglalkozó tudományos művek kiadására
A Scientia Kiadó, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kiadója nyílt pályázatot hirdet Erdély közelmúltjával, jelenével és jövőbeni kihívásaival foglalkozó bölcsészet- és társadalomtudományi könyvek megjelentetésére.

Újra a kínálatban: Zsigmond Andrea Adatfeldolgozás alapjai R-rel. Alkalmazások a környezettudományban
Újból kapható, rendelhető Zsigmond Andrea Adatfeldolgozás alapjai R-rel. Alkalmazások a környezettudományban c. egyetemi jegyzete.

Informatica, 15. évfolyam, 1. szám, 2023
Az Acta Universitatis Sapientiae, Informatica sorozat legújabb száma elérhető online.

Megjelent Mira Marincaș Bazele fotografiei c. könyve
A Bazele fotografiei. Curs introductiv (A fotográfia alapjai. Bevezető kézikönyv) egy oktatási célokra kidolgozott tankönyv.

Vásárhelyi Forgatag – könyvbemutató
Elekes Zoltán Szociális ellátás a Székelyföldön c. könyve kapcsán szociális kérdésekről beszélgetünk a Vásárhelyi Forgatagon. A könyv a székelyföldi szociális ellátás történelmét, fejlesztési dilemmáit, erősségeit, valamint hiányosságait mutatja be kutatási adatokkal alátámasztva.

A Scientia Kiadó a Kolozsvári Magyar Napokon
A 14. Kolozsvári Magyar Napok keretében, 2023. augusztus 15-én 16 órától kerül sor a Bakó Rozália Klára, Nistor Laura (szerk.): Kötődések. Helyi közösségek egy globalizálódó világban c. könyv bemutatójára (Transylvania_XXI sorozat).

Az Acta Universitatis Sapientiae első ízben kapott impaktfaktort (IF)
Az Acta Universitatis Sapientiae egyetemi folyóirat három sorozata (a Mathematica, az Informatica és a Film and Media Studies) első alkalommal kapott IF tudománymetriai mérőszámot. Gratulálunk a szerzőknek, a szerkesztőknek és minden munkatársunknak!

Megjelent az Erdélyi Jogélet 2022/4. száma
A teljes lapszámok elérhetők a www.jogelet.ro oldalon.

Megjelent az Acta Universitatis Sapientiae, Film and Media Studies 23-as lapszáma
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem angol nyelvű folyóirata Gold Open Access rendszerben jelenik meg. A cikkek ingyenesen letölthetőek a folyóirat honlapjáról.

Megjelent Căbuz Andrea A szabadkézi rajzoktatás alapjai a tájépítészetben c. tankönyve
Online oktatási anyag mindazok számára, akik a tájépítész szakmával, azon belül pedig a tájépítészeti szabadkézi rajzolással barátkoznak. Lapozzon bele!

Meghívó könyvbemutatóra
Május 4-én 18 órától mutatjuk be Szuszámi Zsuzsanna A művészeti útkeresés változatai a romániai magyar időszaki sajtóban (1965–1975) c. könyvét. Az 1965–1975 közötti időszak az úgynevezett kulturális nyitás évtizede. A könyvben a szerző ezt az időszakot elemzi a képzőművészeti életben, a korabeli sajtó tükrében, és fél évszázad távlatából arra keresi a választ, hogy milyen jellegű és mértékű nyitásról beszélhetünk, mennyire volt ellenőrzött az a szabadság, amelyet a korabeli hatalom engedélyezett az alkotóművészeknek.

Megjelent Bakk Miklós egyetemi jegyzete Bevezetés a politikatudományba címmel.
E jegyzet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Nemzetközi kapcsolatok és Európai tanulmányok szakán tanuló hallgatók számára készült, de más társadalomtudományi szakos hallgatók is használhatják.

Megjelent az Acta Universitatis Sapientiae, European and Regional Studies 22-es lapszáma
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem angol nyelvű folyóirata Gold Open Access rendszerben jelenik meg. A cikkek ingyenesen letölthetőek a folyóirat honlapjáról.

Megjelent Fazakas Áron Digitális filmhangrögzítés c. egyetemi tankönyve.
A tankönyv elsőéves hallgatók hangtanulási folyamatának megkönnyítése érdekében született, elméleti alapismeretekkel és gyakorlati megoldásokkal segíti a kis költségvetésű filmalkotások beszédhangjának és zörejvilágának szakszerű rögzítését.

Megjelent az Erdélyi Jogélet 2022/3. száma
A teljes lapszámok elérhetők a www.jogelet.ro oldalon.

Kettős könyvbemutató Sepsiszentgyörgyön
2023. március 3-án kettős könyvbemutatóra került sor a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. A rendezvényen két nemrég megjelent esszé- és tanulmánykötet került közönségközelbe.

Megjelent a Scientia Kiadó új katalógusa
Megújult könyvkatalógusunk a Scientia Kiadó gondozásában 2017 óta megjelentetett kiadványokat (szakkönyveket, tankönyveket, jegyzeteket, konferenciaköteteteket stb.) tartalmazza.

Previous page Next page