Kovács Gabriella: Bevezetés a nyelvtanítás elméletébe és gyakorlatába - Scientia Kiadó – Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Termék kosárba helyezve
Kosár megtekintése
Kovács Gabriella: Bevezetés a nyelvtanítás elméletébe és gyakorlatába
Kovács Gabriella: Bevezetés a nyelvtanítás elméletébe és gyakorlatába
Kovács Gabriella: Bevezetés a nyelvtanítás elméletébe és gyakorlatába
2023. december 22.

Napjainkban a nyelvtudás fontos szerepet játszik a mindennapi kommunikációban, a nemzetközi kapcsolatok kialakításában és a munkaerőpiaci esélyek növelésében egyaránt. A kiadványban bemutatott elméleti alapok lehetővé teszik, hogy jobban megértsük a nyelvtanulás folyamatát és azt, hogy milyen tényezők befolyásolják a hatékony tudásátadást támogató környezetet, ugyanakkor a gyakorlati szempontok, a különféle nyelvtanítási módszerek, technikák és stratégiák ismertetése segíti a tanárokat és tanulókat az eredményesebb nyelvtanulás útján.

A jegyzet elsősorban a nyelvtanári pálya iránt érdeklődő fordító és tolmács szakos egyetemi hallgatók számára készült, ám nemcsak leendő nyelvtanároknak nyújthat értékes útmutatást, hanem bárkinek, aki a nyelvtanulás iránt érdeklődik.

Diskurzus, kultúra, reprezentáció / Discurs, cultură şi reprezentare
Megjelent legújabb kétnyelvű kötetünk Diskurzus, kultúra, reprezentáció / Discurs, cultură şi reprezentare címmel, Lajos Katalin, Pál Enikő, Pieldner Judit és Tapodi Zsuzsa szerkesztésében.

Erdélyi Jogélet 2023/3.
Megjelent az Erdélyi Jogélet című folyóiratunk 2023/3. száma.

Szemelvények a diszkrét matematika fejezeteiből. Python algoritmusok
Megjelent Márton Gyöngyvér Szemelvények a diszkrét matematika fejezeteiből. Python algoritmusok c. könyve.

Kovács Gabriella: Bevezetés a nyelvtanítás elméletébe és gyakorlatába
Megjelent Kovács Gabriella Bevezetés a nyelvtanítás elméletébe és gyakorlatába c. egyetemi jegyzete

Osztián Erika: Emberközpontú algoritmusvizualizáció
Megjelent Osztián Erika Emberközpontú algoritmusvizualizáció című könyve

Áldott karácsonyi ünnepeket kíván a Scientia Kiadó!
A Scientia Kiadó nevében áldott karácsonyi ünnepeket és békességes új esztendőt kívánunk minden szerzőnknek, szerkesztőnknek, külső és belső munkatársainknak és természetesen olvasóinknak!

Könyvbemutató a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán: „Nem a mennyiség, hanem a minőség a szellemi erőnek sarkalata.” Köszöntőkötet dr. Pletl Rita tiszteletére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke szeretettel meghívja Önt a Pletl Rita professzor asszony tiszteletére kiadott köszöntőkötet bemutatására.

Megjelent az Acta Universitatis Sapientiae, Mathematica 2023/1-es száma

Megjelent az Acta Universitatis Sapientiae, Economics and Business 2023-as száma

Meghívó könyvbemutatóra
2023. november 23-án, csütörtökön du. 5 órakor a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Scientia Kiadója és a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum kötetbemutatóra hívja Önt a Kossuth Lajos utcai Képtárba.

Erdélyi Jogélet 2023/1.
Megjelent az Erdélyi Jogélet című folyóiratunk 2023/1. száma.

Megjelent az Acta Universitatis Sapientiae, Social Analysis 2023-as száma
A lapszám tematikus áttekintést nyújt a romániai és a magyarországi szociológia 20. századi történetéről.

Könyvbemutató a Bookstory könyvesboltban
November 16-án du. 5 órától a kolozsvári Bookstory könyvesboltban mutattuk be Mira Marincaș Bazele fotografiei. Curs introductiv c. egyetemi jegyzetét.

Megjelent Sárosi-Márdirosz Krisztina Jogi és hivatalos nyelvi terminológia fordító szakos egyetemi hallgatók számára c. egyetemi jegyzete
A jegyzet fő célkitűzése ötvözni a fordító-tolmács szakos hallgatók számára az általános terminológia elméleti alapjait a jogi terminológia fontos területeivel.

Kettős könyvbemutató a Szabók bástyájában
Október 10-én, kedden 17 órától mutatjuk be Fazakas Áron Digitális filmhangrögzítés, illetve Mira Marincaș Bazele fotografiei c. könyveit.

Újra a kínálatban: Zsigmond Andrea Adatfeldolgozás alapjai R-rel. Alkalmazások a környezettudományban
Újból kapható, rendelhető Zsigmond Andrea Adatfeldolgozás alapjai R-rel. Alkalmazások a környezettudományban c. egyetemi jegyzete.

Informatica, 15. évfolyam, 1. szám, 2023
Az Acta Universitatis Sapientiae, Informatica sorozat legújabb száma elérhető online.

Pályázati felhívás 21. századi társadalmi kérdésekkel foglalkozó tudományos művek kiadására
A pályázatok leadásának határideje 2024. január 31. Várjuk a pályázatokat!

Megjelent Mira Marincaș Bazele fotografiei c. könyve
A Bazele fotografiei. Curs introductiv (A fotográfia alapjai. Bevezető kézikönyv) egy oktatási célokra kidolgozott tankönyv.

Vásárhelyi Forgatag – könyvbemutató
Elekes Zoltán Szociális ellátás a Székelyföldön c. könyve kapcsán szociális kérdésekről beszélgetünk a Vásárhelyi Forgatagon. A könyv a székelyföldi szociális ellátás történelmét, fejlesztési dilemmáit, erősségeit, valamint hiányosságait mutatja be kutatási adatokkal alátámasztva.

A Scientia Kiadó a Kolozsvári Magyar Napokon
A 14. Kolozsvári Magyar Napok keretében, 2023. augusztus 15-én 16 órától kerül sor a Bakó Rozália Klára, Nistor Laura (szerk.): Kötődések. Helyi közösségek egy globalizálódó világban c. könyv bemutatójára (Transylvania_XXI sorozat).

Az Acta Universitatis Sapientiae első ízben kapott impaktfaktort (IF)
Az Acta Universitatis Sapientiae egyetemi folyóirat három sorozata (a Mathematica, az Informatica és a Film and Media Studies) első alkalommal kapott IF tudománymetriai mérőszámot. Gratulálunk a szerzőknek, a szerkesztőknek és minden munkatársunknak!

Megjelent az Erdélyi Jogélet 2022/4. száma
A teljes lapszámok elérhetők a www.jogelet.ro oldalon.

Megjelent az Acta Universitatis Sapientiae, Film and Media Studies 23-as lapszáma
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem angol nyelvű folyóirata Gold Open Access rendszerben jelenik meg. A cikkek ingyenesen letölthetőek a folyóirat honlapjáról.

Megjelent Căbuz Andrea A szabadkézi rajzoktatás alapjai a tájépítészetben c. tankönyve
Online oktatási anyag mindazok számára, akik a tájépítész szakmával, azon belül pedig a tájépítészeti szabadkézi rajzolással barátkoznak. Lapozzon bele!

Meghívó könyvbemutatóra
Május 4-én 18 órától mutatjuk be Szuszámi Zsuzsanna A művészeti útkeresés változatai a romániai magyar időszaki sajtóban (1965–1975) c. könyvét. Az 1965–1975 közötti időszak az úgynevezett kulturális nyitás évtizede. A könyvben a szerző ezt az időszakot elemzi a képzőművészeti életben, a korabeli sajtó tükrében, és fél évszázad távlatából arra keresi a választ, hogy milyen jellegű és mértékű nyitásról beszélhetünk, mennyire volt ellenőrzött az a szabadság, amelyet a korabeli hatalom engedélyezett az alkotóművészeknek.

Megjelent Bakk Miklós egyetemi jegyzete Bevezetés a politikatudományba címmel.
E jegyzet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Nemzetközi kapcsolatok és Európai tanulmányok szakán tanuló hallgatók számára készült, de más társadalomtudományi szakos hallgatók is használhatják.

Megjelent az Acta Universitatis Sapientiae, European and Regional Studies 22-es lapszáma
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem angol nyelvű folyóirata Gold Open Access rendszerben jelenik meg. A cikkek ingyenesen letölthetőek a folyóirat honlapjáról.

Megjelent Fazakas Áron Digitális filmhangrögzítés c. egyetemi tankönyve.
A tankönyv elsőéves hallgatók hangtanulási folyamatának megkönnyítése érdekében született, elméleti alapismeretekkel és gyakorlati megoldásokkal segíti a kis költségvetésű filmalkotások beszédhangjának és zörejvilágának szakszerű rögzítését.

Megjelent az Erdélyi Jogélet 2022/3. száma
A teljes lapszámok elérhetők a www.jogelet.ro oldalon.

Previous page Next page
Sapientia.ro

Scientia Kiadó

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

 

Scientia Kiadó

A Scientia Kiadó a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kiadója; az egyetem Tudományos Kutatásszervezési Osztályának alegységeként fejti ki tevékenységét.

ANPC
ANPC
Kapcsolat

Scientia Kiadó

400112 Kolozsvár
Mátyás király u. 4. sz.

Tel: +40 364 401454
E-mail: scientia@kpi.sapientia.ro

btz webdesign