Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Általános jogelméleti és polgári jogi ismeretek
Title: Általános jogelméleti és polgári jogi ismeretek
Author: Józon Mónika
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-79-7 (973-7953-79-7)
Date of publication: 2007-01-30
Number of pages: 340
Series: Lecture Notes
Field of Science: Law and Economics / Law
Weight: 0,38 kg.

Not available

A jegyzet a magyar nyelven folyó közgazdászképzésben részt vevő hallgatóknak íródott, akik nem rendelkeznek föltétlenül jogi háttértudással. Nem száraz, de nem is egy mély tudományos szinten juttatja el a nem szakos hallgatókhoz a jogelmélet alapfogalmait és a polgári jog egyes alapintézményeinek nem mindenki előtt ismert leírását. Az első részben a hallgatók bepillantást nyerhetnek a jog általános elméletébe, ennek keretén belül megismerhetik a jog eredetét, rendszerét, forrásait és funkcióit, valamint a jog értelmezésének és alkalmazásának elveit és szabályait. A második rész a polgári jog tárgykörével foglalkozik, sorra véve a polgári jog legfontosabb intézményeit, a tulajdonjogot, szerződéseket, a magánjogi vétkes cselekményeket. A jegyzet nagy előnye, hogy a szerzőnek sikerült logikai összefüggést teremteni a különböző, a könyvben tárgyalt polgári jogi intézmények és az általános jogelmélet tételei között.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign