Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Általános mikrobiológia
Title: Általános mikrobiológia
Author: György Éva
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-28-8 (973-1970-28-2)
Date of publication: 2009-08-10
Number of pages: 160
Series: Lecture Notes
Field of Science: Natural Sciences / Biology
Weight: 0,27 kg.

Not available

Jelen általános mikrobiológia egyetemi jegyzet tartalmi szempontból 6 fejezetre tagolódik. A mikrobiológia tárgyának és a mikroorganizmusok fogalmának meghatározását követően, a történeti áttekintés részben nyomon követtük a mikrobiológia tudományának fejlődését és jelentőségét a kezdetektől napjainkig. A bakteriológia fejezetben a baktériumsejt morfológiai, szerkezetbeli és élettani tulajdonságainak részletes bemutatására került sor, mely a továbbiakban lehetővé teszi a baktériumok életműködéseinek jobb megértését. A prokarióták változatossága című fejezetben a baktériumok fontosabb rendszertani csoportjainak és azok képviselőinek ismertetése volt a cél. A vírustan fejezet a vírusokkal és a szubvirális ágensekkel kapcsolatos ismeretanyagot tartalmazza. Az eukarióta mikroorganizmusok című fejezet a gombák, a moszatok és a protozoonok általános jellemzőinek és jelentőségének a bemutatását foglalja magába. Az utolsó fejezetben a mikroorganizmusok patogenitásának általános bemutatására került sor a baktériumok és a gombák esetében.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign