Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Európai Unió és regionális politika
Title: Európai Unió és regionális politika
Author: Bodó Barna
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-03-5 (973-1970-03-7)
Date of publication: 2008-10-15
Number of pages: 560
Series: Other
Field of Science: Law and Economics
Weight: 0,78 kg.

Not available

"A regionalizmus a mindennapi tapasztalat szintjén igenis új jelenség. Ugyanis a régió mint kortárs nagypolitikai folyamatok tényezője, olykor kiváltója, valóban a XX. század végén jelenik meg. Ma, közismert, a regionalizmus nemcsak a média és a politikusok kedvenc témája, hanem az egész Európát átfogó politikai jelenség is, a Maastricht utáni korszak egyik markáns jellemzője. A "régiók Európája" egyre inkább valósággá válik, ez akkor is így van, ha a régiónak az Európai Unióban betöltött egyre jelentősebb szerepe nem valamilyen politikai filozófiai felismerés következménye – például a mélyülő demokrácia konkrét példája –, hanem a belépő országok egyike-másika (mindenek előtt Nagy-Britannia) önérdek-érvényesítési kezdeményezése folytán kialakult gyakorlat általánosítása."

"Jelen szöveggyűjteményt két válogatási elv szerint állítottam össze. Oktatási szem-pontokat tükröz a kötet struktúrája: az első fejezet elméleti kérdéseket taglaló dolgozatok-ból áll, a második fejezet anyagai a regionális politika meghatározó kérdéseivel foglalkoz-nak, miközben a harmadik fejezet a regionalizmus kutatásával, módszertani kérdésekkel foglalkozó elemzéseket tartalmaz. A kötetet záró Melléklet-be került például az EU regio-nális politikáját bemutató anyag."

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign