Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Idült vénás betegségek
Title: Idült vénás betegségek
Author: Puskás Attila
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-71-1 (973-7953-71-1)
Date of publication: 2007-02-01
Number of pages: 280
Series: University Textbooks
Field of Science: Medical Sciences
Weight: 0,55 kg.

Price: 62,97 RON, 4.918,00 HUF
Add to cart

Az idült vénás betegségek (IVB) elnevezés gyűjtőfogalom: összegzi mindazon kórállapotokat és az ezekkel járó klinikai tüneteket, jeleket, amelyek az alsó végtagok felületes és/vagy mélyvénás rendszerének krónikus bántalmaiból eredeztethetők. Ezek döntő hányada helyes diagnosztikai szemlélettel és megfelelő terápiás hozzáállással megelőzhető lenne. Az ellátás interdiszciplináris megközelítést igényel, hiszen ezeknek a betegeknek a gyógyítása a családorvos, a belgyógyász angiológus, a bőrgyógyász, a sebész, a plasztikai sebész, gyógytornász-fizioterapeuta közreműködésével tehető megfelelően komplexszé és hatékonnyá. Mindezek ismeretében joggal hiányoljuk az orvosi egyetemek, illetve a posztgraduális továbbképzők oktatási programjából ennek a tárgykörnek a hiteles jelenlétét. Ilyen értelemben ez a kézikönyv hiánypótló. Ihlete a mindennapok gyakorlata, az a szomorú tapasztalat, hogy ezeknek a betegeknek az ellátása nem megfelelő. Azzal a szándékkal íródott, hogy az érdeklődő diák, rezidens, családorvos, belgyógyász, bőrgyógyász, sebész, esetleg a beteg a tünetek, jelek és terminológiák zűrzavarában megpróbáljon eligazodni. A könyv nemzetközi szemléletet tükröz, lebontva azt a hétköznapok valóságára, és kiegészítve a szerző és munkacsoportja tudományos tapasztalataival.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign