Editura Scientia – Universitatea Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Produsul a fost adăugat în coș
Arată cos
Élelmiszer-mikrobiológia laboratóriumi gyakorlatok
Titlu: Élelmiszer-mikrobiológia laboratóriumi gyakorlatok
Autor: György Éva
Editura: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-606-9750-38-4 (606-9750-38-1)
Data apariţiei: 2020-12-01
Număr pagini: 116
Seria: Cursuri
Domeniul științific: Științe naturale / Biologie
Greutate: 0,21 kg.

Preț: 30,00 RON, 2.343,00 HUF
Adaugă in cos

Élelmiszer-mikrobiológia laboratóriumi gyakorlatok [Lucrări practice de microbiologie alimentară]

Îndrumarul de laborator de microbiologie alimentară în introducere conţine reglementările de protecţia muncii care trebuie respectate în laboratorul de microbiologie, şi normele care trebuie aplicate în cursul prelevării şi pregătirii probelor care sunt necesare pentru eficacitatea testării microbiologice a alimentelor. Aceasta este urmată de lucrarea practică care se ocupă cu detectarea microorganismelor din mediul înconjurător, a cărei importanţă se manifestă în faptul că atrage atenţia asupra necesităţii precauţiei în cursul lucrării în laborator, cât şi în cazul producţiei alimentelor.

Îndrumarul conţine lucrările practice care permit examinarea proprietăţilor microorganismelor (bacterii, drojdii, mucegaiuri) importante din punctul de vedere a alimentelor prin tehnici microscopice, detectarealor prin metode culturale, precum şi metodele de determinare a numărului de celule vii. În legătură cu diverşi factori care influenţează viaţa microorganismelor pot fi amintite lucrările practice care prezintă efectul temperaturii, activităţii apei, a antibioticelor şi a diferitelor substanţe de origine vegetală. Partea cu importanţă majoră a îndrumarului îl reprezintă descrierea metodelor de determinare a calităţii microbiologice a diferitelor alimente: legume şi fructe proaspete, lapte şi produse lactate, produse de panificaţie, carne şi produse din carne, conserve şi a apei potabile. Ultimul capitol conţine testele de confirmare biochimice utilizate în scopul identificării bacteriilor izolate din alimente.

Sapientia.ro

Editura Scientia

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Editura Scientia

Editura Scientia este editura Universității „Sapientia” din Cluj-Napoca, înființată în anul 2001. Activitatea editurii este organizată în conformitate cu misiunea și strategia de dezvoltare educațională și științifică a universității.

ANPC
ANPC
Contact

Editura Scientia

400112 Cluj-Napoca
Str. Matei Corvin nr. 4.
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientia@kpi.scientia.ro
Site: https://www.scientiakiado.ro

btz webdesign