Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Áramlástan
Title: Áramlástan
Author: Kakucs András
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-83-4 (973-7953-83-5)
Date of publication: 2007-10-01
Number of pages: 368
Series: Lecture Notes
Field of Science: Engineering
Weight: 0,59 kg.

Price: 34,64 RON, 2.705,00 HUF
Add to cart

Ezen könyv az áramlástan alapvető, a gépészmérnök szempontjából fontos fogalmait mutatja be. A mechanika szokásos felosztásának megfelelően a könyv első része, a folyadékok és gázok általános jellemzése után három nagyobb fejezetben foglalja össze a fluidumok sztatikájának, kinematikájának és dinamikájának elemeit, esetenként kitérve az összenyomható és az összenyomhatatlan fluidumokra vonatkozó sajátosságokra.

Az áramlástan gyakorlati vonatkozásait a hidraulikával (és pneumatikával) foglalkozó fejezet vezeti be, ahol a hangsúly inkább a vezetékekben áramló fluidumokkal kapcsolatos problémákra helyeződik.

Mivel az áramló fluidum mozgását egzakt, matematikai módszerekkel leírni általában nem lehetséges, fontos szerephez jutnak a gyakorlati megfigyelések és a modellkísérletek: az ezzel kapcsolatos alapfogalmakat a hatodik fejezet ismerteti.

A könyv második része a hidraulikus és pneumatikus gépek ismertetésével és az irányítórendszerek elemeinek bemutatásával foglakozik.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign