Editura Scientia – Universitatea Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Produsul a fost adăugat în coș
Arată cos
Áramlástan
Titlu: Áramlástan
Autor: Kakucs András
Editura: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-83-4 (973-7953-83-5)
Data apariţiei: 2007-10-01
Număr pagini: 368
Seria: Cursuri
Domeniul științific: Științe inginerești
Greutate: 0,59 kg.

Preț: 34,64 RON, 2.705,00 HUF
Adaugă in cos

Ezen könyv az áramlástan alapvető, a gépészmérnök szempontjából fontos fogalmait mutatja be. A mechanika szokásos felosztásának megfelelően a könyv első része, a folyadékok és gázok általános jellemzése után három nagyobb fejezetben foglalja össze a fluidumok sztatikájának, kinematikájának és dinamikájának elemeit, esetenként kitérve az összenyomható és az összenyomhatatlan fluidumokra vonatkozó sajátosságokra.

Az áramlástan gyakorlati vonatkozásait a hidraulikával (és pneumatikával) foglalkozó fejezet vezeti be, ahol a hangsúly inkább a vezetékekben áramló fluidumokkal kapcsolatos problémákra helyeződik.

Mivel az áramló fluidum mozgását egzakt, matematikai módszerekkel leírni általában nem lehetséges, fontos szerephez jutnak a gyakorlati megfigyelések és a modellkísérletek: az ezzel kapcsolatos alapfogalmakat a hatodik fejezet ismerteti.

A könyv második része a hidraulikus és pneumatikus gépek ismertetésével és az irányítórendszerek elemeinek bemutatásával foglakozik.

Sapientia.ro

Editura Scientia

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Editura Scientia

Editura Scientia este editura Universității „Sapientia” din Cluj-Napoca, înființată în anul 2001. Activitatea editurii este organizată în conformitate cu misiunea și strategia de dezvoltare educațională și științifică a universității.

ANPC
ANPC
Contact

Editura Scientia

400112 Cluj-Napoca
Str. Matei Corvin nr. 4.
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientia@kpi.scientia.ro
Site: https://www.scientiakiado.ro

btz webdesign