Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Átfesthető horizont
Title: Átfesthető horizont
Author: Albert-Lőrincz Enikő (szerk.)
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-57-5 (973-7953-57-6)
Date of publication: 2007-01-30
Number of pages: 384
Series: Sapientia Books
Field of Science: Social Sciences / Psychology
Weight: 0,71 kg.

Price: 15,75 RON, 1.230,00 HUF
Add to cart

E kötet sajátos szakmunka, elsősorban erdélyi magyar fiatalokról és az Erdélyben (ill. tágabb értelemben Romániában) kibontakozó drogprevencióról szól, de tanúsága az e téren folyó együttműködésnek erdélyi és anyaországbeli szakemberek között is. A szerkesztő olyan tanulmányokat is felvett a kötetbe, amelyek magyar szerzők Magyarországon megfogalmazott elvei és itt bevezetett és alkalmazott módszerei, nyilván azért, hogy mintegy figyelmébe ajánlja az erdélyi szakembereknek. Az igazi érdekesség azonban az erdélyi kollégák írásainak sora. Megismerhetjük belőlük az erdélyi prevenciós kezdeményezéseket, terveket, szervezeti kereteket, de igen figyelemreméltók, izgalmasak az erdélyi fiatalok között végzett felmérések. Ezek sajátos kérdésfeltevésekre keresnek választ. A drogok kipróbálását és fogyasztását összefüggésbe állítják a serdülőkori élethelyzet és életvitel tényezőivel, elsősorban a beilleszkedés nehézségeivel, a deviáns késztetéssel, ill. az identitásfejlődés állapotával, és rámutatnak azokra a serdülőkori prediszpozíciókra, amelyek hajlamosítanak a kábítószerek elkezdésére. A vizsgálatok kimutatják, hogy a fiatal elégedetlensége helyzetével, életkörülményeivel tulajdonképpen fontos indikátora a veszélyeztetettségnek.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign