Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Tanulás, emlékezés, képzelet
Title: Tanulás, emlékezés, képzelet
Author: Dósa Zoltán
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-85-8 (973-7953-85-1)
Date of publication: 2007-06-01
Number of pages: 168
Series: University Textbooks
Field of Science: Social Sciences / Psychology
Weight: 0,39 kg.

Price: 23,00 RON, 1.796,00 HUF
Add to cart

A könyv tárgyalja a tanulás egyszerű és összetett formáit, beszámolót tartalmaz azokról a klasszikus empirikus kutatásokról, amelyek az immár kiforrott elméletek alapjául szolgáltak, ezek alkalmazási lehetőségeit is taglalja. Feltárja a humán emlékezet igen komplex és sokrétű szerveződését, a memóriatárak jellemzőit, és egy érdekes kitérőben számos mnemotechnikai eljárást ismertet, amelyek emlékezeti képességeink egyéni különbségeit hordozzák. Magyarázatot nyújt arra, hogy miért következhet be a felejtés és figyelmeztet az emlékezeti torzítások lehetőségére. A képzeletről szóló fejezetben egy évtizedek óta folyó vita kibontakozásának, kiteljesedésének történetéről olvashatunk. Ez a vita a kognitív pszichológia egyik legérdekesebb szellemi csatája, és a mentális reprezentációk természetéről szól. A téri-vizuális megismerés fejlődésének klasszikus és kognitív elméleteit méri össze, és a mentális kép széleskörű kutatásának majd minden aspektusát érintve érzékelteti, hogy hogyan terebélyesedik ki és növi ki a gyermekcipőt egy modern és izgalmas tudomány.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign