Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Élelmiszer-kémia
Title: Élelmiszer-kémia
Author: Csapó János, Csapóné Kiss Zsuzsanna
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-24-7 (973-7953-24-X)
Date of publication: 2004-01-01
Number of pages: 640
Series: Lecture Notes
Field of Science: Natural Sciences / Chemistry, Biochemistry
Weight: 1,02 kg.

Price: 19,58 RON, 1.529,00 HUF
Add to cart

Az Élelmiszer-kémia jegyzet a korábban a Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar hallgatói számára írt Élelmiszer-kémia és Élelmiszer- és takarmányanalitikai gyakorlatok jegyzetek átdolgozásával készült a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karainak hallgatói számára. A könyv első fele az ásványi anyagokkal és a vízzel foglakozik, amelyet a szénhidrátok, a fehérjék és építőköveik, a lipidek, valamint a vitaminok fejezet tárgyalása követ. E fejezetek az élő szervezetet felépítő biogén elemekkel, az aminosavakkal, a peptidekkel, a fehérjékkel, azok elsődleges, másodlagos, harmadlagos és negyedleges szerkezetével, a szénhidrátokkal, ezen belül a mono- és poliszacharidokkal, a lipidekkel, ezen belül a foszfogliceridekkel, a lipoproteinekkel, a membránok felépítésével, valamint a zsír- és vízoldható vitaminokkal foglalkoznak. A következő fejezetek a természetes színezékeket, az íz- és aromaanyagokat, valamint az élelmiszerek egyéb szerves anyagait tárgyalják. A kötet további részének fontosabb fejezetei a biológiai folyamatok és a biokatalízis, az élelmiszer-kémiában nagyobb jelentőségű enzimek ismertetése, majd ezeket az élelmiszer-technológiai adalékok fejezetben a tartósítószerek, az antioxidánsok, az ízesítőanyagok, a mesterséges színezékek, az állományjavító és tápértéket növelő adalékok tárgyalása követi. A mérgező anyagok fejezetből a természetes és a mikroorganizmusok által termelt mérgeket, valamint a peszticideket ismerhetik meg a hallgatók. Minden fejezet végén rövid áttekintést kap az Olvasó a fejezetben tárgyalt összetevők analitikájáról.

 

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign