Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Minőségi és mennyiségi analitikai kémia laborkönyv
Title: Minőségi és mennyiségi analitikai kémia laborkönyv
Author: Zsigmond Andrea
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-91-9 (973-7953-91-6)
Date of publication: 2008-06-13
Number of pages: 128
Series: Lecture Notes
Field of Science: Natural Sciences / Chemistry, Biochemistry
Weight: 0,23 kg.

Price: 19,10 RON, 1.492,00 HUF
Add to cart

A minőségi és mennyiségi analitikai kémia laborkönyv környezettudomány szakos hallgatók számára készült, akik az analitikai kémiát egy félévben tanulják. A laboratóriumi gyakorlatok úgy lettek összeállítva, hogy átfogó képet nyújtsanak a természetben előforduló egyszerű szervetlen összetevők különböző természetes kémiai hatásokkal szembeni viselkedéséről, valamint lehetőséget adjanak a klasszikus mennyiségi meghatározások (gravimetria és volumetria) elsajátítására.

A laborkönyv 7 fejezetet foglal magába: a minőségi és mennyiségi elemzések mellett elengedhetetlennek véltem a munkavédelmi szabályok és a laboratóriumban használt mérőeszközök részletes ismertetését, a mérési eredmények egyszerű statisztikai feldolgozását, valamint utalásokat a laboratóriumi jegyzőkönyv összeállításáról. A könyv végén egy függelék található hasznos adatokat tartalmazó táblázatokkal.

A minőségi analízisnél a különböző reagensekkel elvégzendő reakciók, valamint a reakciók egyenletei a jobb áttekinthetőség és a folyamat könnyebb megjegyzése céljából táblázatos formában vannak megszerkesztve. Ezek a táblázatok egyben munkalapként is szolgának, melyeket a diákok a laboratóriumi gyakorlat során saját észlelésükkel egészítenek ki.

A mennyiségi analízis című fejezet a leggyakrabban alkalmazott titrálásokat részletezi, mely egyben alapja is a felsőbb éven soron következő környezetkémiai, biokémiai és hidrobiológiai laborgyakorlatoknak. A hallgatók elsajátítják a gravimetria és titrimetria alapjait, valamint konkrét alkalmazásokkal is találkoznak.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign