Editura Scientia – Universitatea Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Produsul a fost adăugat în coș
Arată cos
Minőségi és mennyiségi analitikai kémia laborkönyv
Titlu: Minőségi és mennyiségi analitikai kémia laborkönyv
Autor: Zsigmond Andrea
Editura: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-91-9 (973-7953-91-6)
Data apariţiei: 2008-06-13
Număr pagini: 128
Seria: Cursuri
Domeniul științific: Științe naturale / Chimie, biochimie
Greutate: 0,23 kg.

Preț: 19,10 RON, 1.492,00 HUF
Adaugă in cos

A minőségi és mennyiségi analitikai kémia laborkönyv környezettudomány szakos hallgatók számára készült, akik az analitikai kémiát egy félévben tanulják. A laboratóriumi gyakorlatok úgy lettek összeállítva, hogy átfogó képet nyújtsanak a természetben előforduló egyszerű szervetlen összetevők különböző természetes kémiai hatásokkal szembeni viselkedéséről, valamint lehetőséget adjanak a klasszikus mennyiségi meghatározások (gravimetria és volumetria) elsajátítására.

A laborkönyv 7 fejezetet foglal magába: a minőségi és mennyiségi elemzések mellett elengedhetetlennek véltem a munkavédelmi szabályok és a laboratóriumban használt mérőeszközök részletes ismertetését, a mérési eredmények egyszerű statisztikai feldolgozását, valamint utalásokat a laboratóriumi jegyzőkönyv összeállításáról. A könyv végén egy függelék található hasznos adatokat tartalmazó táblázatokkal.

A minőségi analízisnél a különböző reagensekkel elvégzendő reakciók, valamint a reakciók egyenletei a jobb áttekinthetőség és a folyamat könnyebb megjegyzése céljából táblázatos formában vannak megszerkesztve. Ezek a táblázatok egyben munkalapként is szolgának, melyeket a diákok a laboratóriumi gyakorlat során saját észlelésükkel egészítenek ki.

A mennyiségi analízis című fejezet a leggyakrabban alkalmazott titrálásokat részletezi, mely egyben alapja is a felsőbb éven soron következő környezetkémiai, biokémiai és hidrobiológiai laborgyakorlatoknak. A hallgatók elsajátítják a gravimetria és titrimetria alapjait, valamint konkrét alkalmazásokkal is találkoznak.

Sapientia.ro

Editura Scientia

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Editura Scientia

Editura Scientia este editura Universității „Sapientia” din Cluj-Napoca, înființată în anul 2001. Activitatea editurii este organizată în conformitate cu misiunea și strategia de dezvoltare educațională și științifică a universității.

ANPC
ANPC
Contact

Editura Scientia

400112 Cluj-Napoca
Str. Matei Corvin nr. 4.
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientia@kpi.scientia.ro
Site: https://www.scientiakiado.ro

btz webdesign