Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Operációkutatási példatár közgazdászoknak
Title: Operációkutatási példatár közgazdászoknak
Author: Makó Zoltán, Salamon Júlia
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-45-5 (973-1970-45-2)
Date of publication: 2011-05-27
Number of pages: 222
Series: Lecture Notes
Field of Science: Natural Sciences / Mathematics
Weight: 0,37 kg.

Price: 39,00 RON, 3.046,00 HUF
Add to cart

Többéves oktatási tapasztalatunk, hogy az operációkutatás tantárgy elsajátításában a közgazdász hallgatóknak a legnagyobb gondjuk a szövegesen megfogalmazott gazdasági, vagy döntési feladatok matematikai modelljének felírása.

A közgazdaság matematikai modelljei legnagyobb részben olyan döntési modellek, amelyek a gazdasági élet makro-, illetve mikroszintjén a vezetők számára készítik elő a döntéshozatalt. A döntéshozatal során a vezetők arra törekednek, hogy a cél érdekében a legmegfelelőbb stratégiákat válasszák ki. Ezeknek a stratégiáknak a kiválasztásával foglalkozik az operációkutatás és a döntéselmélet.

A feladatgyűjtemény az operációkutatás néhány fontosabb fejezetéből nyújt ízelítőt, és a Sapientia-EMTE közgazdasági szakjain oktatott operációkutatás tantárgy felépítését követi. Foglalkozunk az alapvető lineáris programozási modellekkel, a szállítási feladatokkal, a játékelmélet alapproblémájával, a hálózatelemzési modellekkel és az ütemezési problémákkal.

A tartalomjegyzék és kivonat az alábbi honlapon található: http://issuu.com/scientiakiado/docs/makosalamonoperaciokutatasi

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign