Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Számviteli és mérlegtani alapfogalmak
Title: Számviteli és mérlegtani alapfogalmak
Author: Fülöp Árpád Zoltán
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-62-2 (973-1970-62-2)
Date of publication: 2012-05-14
Number of pages: 320
Series: Lecture Notes
Field of Science: Law and Economics / Economics
Weight: 0,51 kg.

Not available

A könyv elsődleges célja a számviteltudomány egyéni elsajátításának a megkönnyítése, elősegítése. Ezért a könyv három részre tagolódik.

Az első része a tankönyv, ahol az egyszerűtől a bonyolultig haladva elsajátítjuk a számviteli és mérlegtani alapfogalmakat, az ide vonatkozó jogszabályok tárgyalásával. Minden fejezet végén találunk ellenőrző kérdéseket, melyek segítségével ellenőrizhetjük a tananyag megfelelő elsajátítását – ezek kiemelik a lényegesebb fogalmakat. Ugyanitt találunk megoldott mintafeladatokat, melyek segítenek a fogalmak gyakorlati elmélyítésében.

A második része a munkafüzet, ahol a tankönyvben megoldott mintafeladatok alapján kipróbálhatjuk saját „erőnket”, tudásunkat. Nem elég a más által megoldott feladatok értése, szükség van önálló feladatmegoldásra, hogy kialakuljon a megfelelő rutin, tudás.

A harmadik része a tesztfüzet, ahol kipróbálhatjuk, hogy milyen eredményt érnénk el, ha most vizsgáznánk az illető fejezetből, mert az oktatási rendszerben sikeres vizsgát kell tennünk a tudásunk bizonyítására. A vizsgára külön fel kell készülni, ebben segít ez a része a könyvnek.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign