A Kiadóról - Scientia Kiadó – Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Termék kosárba helyezve
Kosár megtekintése
A Kiadóról

A Scientia Kiadó a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kiadója; az egyetem Tudományos Kutatásszervezési Osztályának alegységeként fejti ki tevékenységét. Szakkönyveket, oktatási anyagokat (egyetemi jegyzeteket, tankönyveket, laboratóriumi útmutatókat), az Acta Universitatis Sapientiae, az Erdélyi Jogélet c. tudományos folyóiratokat, valamint egyéb tudományos kiadványokat jelentet meg.

Sorozatai: Sapientia Könyvek, Sapientia Tankönyvek, Jegyzet, Műhely, Tudománytörténet, Transylvania XXI. A sorozatoknak hét szakiránya van: bölcsészettudomány, társadalomtudomány, természettudomány, jog- és közgazdaságtudomány, műszaki tudomány, orvostudomány, illetve művészetek.

  • A Sapientia Könyvek keretében a Sapientia EMTE főállású vagy társult/óraadó oktatóinak eredeti tudományos kutatásait bemutató kötetek, valamint a megvédett doktori dolgozatok jelennek meg.

  • A Sapientia Tankönyvek sorozatban a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem főállású vagy társult oktatóinak – esetenként más tudományos és felsőoktatási intézményekben dolgozó szakemberekkel együtt írt – tankönyvei jelennek meg, az egyetem tanrendjében szereplő témakörökben.

  • A Jegyzet a Sapientia EMTE főállású vagy társult oktatói által vagy külső társszerzővel közösen megírt, az egyetem valamely szakán oktatott tantárgynak legalább egy féléves tananyaga. Ebben a sorozatban látnak napvilágot a különféle oktatással összefüggő gyakorlati útmutatók is (laboratóriumi füzetek, segédanyagok).

  • A Műhely az Erdélyi Magyar Tudományegyetem keretében vagy együttműködésével szervezett konferenciák, műhelybeszélgetések, egyéb tudományos rendezvények szerkesztetett anyagainak a sorozata.

  • A Tudománytörténet sorozat a Kiadó által 2015 és 2020 között meghirdetett nyílt pályázatra befogadott könyveket tartalmazza, amelyek erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti témákat tárgyalnak.

  • A Transylvania XXI a Scientia Kiadó legújabb sorozata, 2021 májusában került először meghirdetésre, 21. századi társadalmi kérdésekkel foglalkozó könyvek megjelentetésére.

Az elektronikus kiadványok Open Access rendszerben jelennek meg, letölthetők az MTA Könyvtár és Információs Központ repozitóriumának honlapjáról (REAL), a társadalom- és humántudományok szakterületen megjelent kiadványaink pedig elérhetők a CEEOL (Central and Eastern European Online Library) oldalon.

A Scientia CNCS B besorolású kiadó Filológia szakterületen.

Sapientia.ro

Scientia Kiadó

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

 

Scientia Kiadó

A Scientia Kiadó a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kiadója; az egyetem Tudományos Kutatásszervezési Osztályának alegységeként fejti ki tevékenységét.

ANPC
ANPC
Kapcsolat

Scientia Kiadó

400112 Kolozsvár
Mátyás király u. 4. sz.

Tel: +40 364 401454
E-mail: scientia@kpi.sapientia.ro

btz webdesign