Editura Scientia – Universitatea Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Produsul a fost adăugat în coș
Arată cos
A végeselem-módszer alapjai
Titlu: A végeselem-módszer alapjai
Autor: Kakucs András
Editura: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-78-0 (973-7953-78-9)
Data apariţiei: 2007-06-01
Număr pagini: 258
Seria: Cursuri
Domeniul științific: Științe inginerești
Greutate: 0,42 kg.

Preț: 26,47 RON, 2.067,00 HUF
Adaugă in cos

A könyv a végeselem-módszer alapjaival, lineáris sztatikai alkalmazásával foglalkozik. A végeselem-módszer bemutatásában annak fejlődését követi, tehát az elmozdulás-módszert (a merevségi mátrix módszerét) tekinti kiindulási pontnak. A továbbiakban bemutatásra kerülnek a végeselem-módszer egyéb megfogalmazásai: a variációs eljárás és a reziduális módszer. Ezt követően bemutatásra kerülnek az alapvető végeselem típusok és a módszerre jellemző numerikus eljárások is. Mivel a rugalmas szerkezetek végeselemes vizsgálatának megértése kevésbé elterjedt ismereteket feltételez, a könyv külön fejezetben foglalkozik a rugalmasságtan idevágó elemeinek ismertetésével. A felsorolt elméleti ismeretek gyakorlatba ültetését az utolsó fejezetben bemutatott egyszerű végeselemes programon keresztül követheti az olvasó.

Sapientia.ro

Editura Scientia

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Editura Scientia

Editura Scientia este editura Universității „Sapientia” din Cluj-Napoca, înființată în anul 2001. Activitatea editurii este organizată în conformitate cu misiunea și strategia de dezvoltare educațională și științifică a universității.

ANPC
ANPC
Contact

Editura Scientia

400112 Cluj-Napoca
Str. Matei Corvin nr. 4.
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientia@kpi.scientia.ro
Site: https://www.scientiakiado.ro

btz webdesign