Editura Scientia – Universitatea Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Produsul a fost adăugat în coș
Arată cos
Excel közgazdász- és mérnökjelölteknek
Titlu: Excel közgazdász- és mérnökjelölteknek
Autor: Filep Levente – Garda-Mátyás Edit – Oláh-Gál Róbert
Editura: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-606-975-053-7 ()
Data apariţiei: 2021-11-25
Număr pagini: 196
Seria: Cursuri
Domeniul științific: Drept și economie / Economie
Greutate: 0,33 kg.

Preț: 46,00 RON, 3.593,00 HUF
Adaugă in cos

Excel közgazdász- és mérnökjelölteknek [Excel pentru studenţi la economie și știinţe inginerești]

Excel este unul dintre cele mai populare programe, poate chiar mai util și mai familiar decât Word. Este relativ ieftin și accesibil. Programul poate fi utilizat și în viaţa de zi cu zi (cumpărături), gospodărie, dar și pentru afaceri, educaţie sau calcule inginerești. În gospodărie, poate fi folosit pentru a înregistra achiziţiile, cheltuielile și veniturile, pentru a urmări diferite consumuri (de apă, gaz), pentru a urmări cheltuielile publice, sau a ţine evidenţa muncii zilnice, a orarului etc. Nu în ultimul rând, Excel se poate folosi în predarea unor elemente de matematică, ale elementelor de bază ale statisticii, fundamentelor financiare, metodologiei de cercetare, elementelor de bază ale gestionării bazelor de date, și, totodată, a elementelor de bază ale programării cu ajutorul VBA. Prezentele note de curs au fost realizate pentru a justifica aceste afirmaţii.

În cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Socio-Umane și Inginerești din Miercurea Ciuc aceste note de curs constituie baza a trei discipline fundamentale: Bazele informaticii, Informatică și Informatică aplicată II, și totodată materialul de bază pentru cursul Informatică Economică, în cadrul căruia predăm în principal VBA și aplicaţiile economice ale programului Excel. Acest material este extrem de util și elevilor de liceu, deoarece conţine cunoștinţe de bază despre Excel necesare pentru absolvire. Înţelegerea acestui material nu presupune aproape nicio cunoștinţă prealabilă, dacă cititorul nu dorește să dobândească informaţii specifice în domeniul statisticii sau a metodologiilor de cercetare. Deoarece se adresează candidaţilor la economie și știinţe inginerești, este firesc că majoritatea exemplelor sunt legate de acest subiect. În finalul materialului de faţă încercăm, de asemenea, să oferim câteva informaţii de programare de bază și să prezentăm o aplicaţie grafică interesantă și inovatoare. Această secţiune este scrisă în special pentru a ajuta studenţii în lucrări pentru comunicări știinţifice sau lucrări de licenţă.

Sapientia.ro

Editura Scientia

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Editura Scientia

Editura Scientia este editura Universității „Sapientia” din Cluj-Napoca, înființată în anul 2001. Activitatea editurii este organizată în conformitate cu misiunea și strategia de dezvoltare educațională și științifică a universității.

ANPC
ANPC
Contact

Editura Scientia

400112 Cluj-Napoca
Str. Matei Corvin nr. 4.
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientia@kpi.scientia.ro
Site: https://www.scientiakiado.ro

btz webdesign