A apărut cursul universitar Întroducere în știința politică. - Editura Scientia – Universitatea Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Produsul a fost adăugat în coș
Arată cos
A apărut cursul universitar Întroducere în știința politică.
A apărut cursul universitar Întroducere în știința politică.
A apărut cursul universitar Întroducere în știința politică.
17 Aprilie 2023

Manualul prezintă ştiinţa politică ca o disciplină care tratează, sistematic, o arie largă a activităţii umane, viaţa politică. Deşi prezentarea domeniului are loc conform modului de tratare ştiinţifică, ea include şi câteva aspecte filosofice întrucât natura politicului, ca parte a existenţei comunitare umane, este reflectată şi de tradiţii filosofice. Primul capitol tratează câteva abordări privind definirea noţiunii de politică.

Pentru o abordare detailată, manualul adoptă „triunghiul” conceptual polity – politics – policy, încetăţenit prin literatura de specialitate anglo-saxonă. Al doilea capitol principal abordează aspecte instituţionale: statul, partidele, sistemele electorale şi regimurile politice. Al treilea capitol se referă la cunoaşterea politică, ideologiile, comunicarea politică şi sfera publică. Ultimul capitol tratează dimensiunea internaţională a politicii, prezintă teorii ale relaţiilor internaţionale şi şcolile geopolitice. Manualul pregătit pentru studenţi se încheie cu un glosar al termenilor de bază.

 

Se poate comanda aici.

Informatica, volumul 15, numărul 1, 2023
Numărul cel mai recent al seriei Acta Universitatis Sapientiae, Informatica este disponibil acum.

A apărut manualul universitar Bazele fotografiei. Curs introductiv
În această carte, autoarea reiterează ideea de fotografie, adaptată contextului modern, sub forma unui manual dedicat celor preocupați de imagine.

Factor de impact (IF) pentru Acta Universitatis Sapientiae
Seriilor revistei universitare Acta Universitatis Sapientiae (Mathematica, Informatica și Film and Media Studies) le-au fost atribuite IF pentru prima dată de la înființare. Felicitări autorilor, editorilor și tuturor colaboratorilor!

A apărut volumul 4/2022 a revistei Viața juridică transilvăneană
Numerele complete pot fi accesate de pe pagina www.jogelet.ro.

A apărut volumul 23 a revistei Acta Universitatis Sapientiae, Film and Media Studies
Revista în limba engleză a Universității Sapientia din Cluj-Napoca apare în sistem Gold Open Access. Articolele pot fi descărcate de pe site-ul revistei.

A apărut cursul universitar Întroducere în știința politică.
Cursul este destinat în primul rând studenților de la specializarea Studii Europene și Relații Internaționale, dar poate fi de folos și pentru cei care studiază la alte specializări de științe sociale.

A apărut volumul 22/2022 a revistei Acta Universitatis Sapientiae, European and Regional Studies
Revista în limba engleză a Universității Sapientia din Cluj-Napoca apare în sistem Gold Open Access. Articolele pot fi descărcate de pe site-ul revistei.

A apărut manualul universitar Înregistrarea digitală a sunetului de film.
Manualul a fost conceput pentru studenții de anul I la specializarea Cinematografie, fotografie, media. Prezintă noțiuni de bază și soluții practice pentru înregistrarea profesională a sunetelor de film.

Previous page Next page
Sapientia.ro

Editura Scientia

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Editura Scientia

Editura Scientia este editura Universității „Sapientia” din Cluj-Napoca, înființată în anul 2001. Activitatea editurii este organizată în conformitate cu misiunea și strategia de dezvoltare educațională și științifică a universității.

ANPC
ANPC
Contact

Editura Scientia

400112 Cluj-Napoca
Str. Matei Corvin nr. 4.
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientia@kpi.scientia.ro
Site: https://www.scientiakiado.ro

btz webdesign