Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Élelmiszer - biztonság
Title: Élelmiszer - biztonság
Author: Biró Géza, Salamon Rozália Veronika
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-15-8 (973-1970-15-0)
Date of publication: 2009-04-13
Number of pages: 201
Series: Lecture Notes
Field of Science: Natural Sciences / Chemistry, Biochemistry
Weight: 0,30 kg.

Not available

Az élelmiszer-biztonság jelentősége az elmúlt évtizedben felértékelődött. A nemzetközi élelmiszerkereskedelem, de különösen az Európai Unió élelmiszer-politikája megfogalmazta és részleteiben is előírta az élelmiszer-biztonság kritériumait, szabályait. Elsőbbséget élvez, hogy az élelmiszer nem okozhat egészségügyi ártalmat a fogyasztónak.

A jelen korszerű követelménye az élelmiszer-lánc minden szakaszában, így a termelés, a feldolgozás, a forgalmazás és a fogyasztás során kell érvényesülniük. Az élelmiszer bármely területén dolgozó szakembereknek ismerniük kell az élelmiszer-biztonság szakmai tudásanyagát, kiegészítve a vonatkozó Európai Unió jogszabályaival. Ezt a célt szolgálja jelen jegyzet összeállított anyaga azzal, hogy az alapvető fogalmi tudásanyag mellett a gyakorlat számára is hasznos ismereteket nyújt. A tananyag alkalmas arra, hogy a felsőoktatásban, az alapképzésben, valamint a BSc, MSc képzésben is képviselje az élelmiszer-biztonság oktatását.

 

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign