Editura Scientia – Universitatea Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Produsul a fost adăugat în coș
Arată cos
Élelmiszer - biztonság
Titlu: Élelmiszer - biztonság
Autor: Biró Géza, Salamon Rozália Veronika
Editura: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-15-8 (973-1970-15-0)
Data apariţiei: 2009-04-13
Număr pagini: 201
Seria: Cursuri
Domeniul științific: Științe naturale / Chimie, biochimie
Greutate: 0,30 kg.

Indisponibil

Az élelmiszer-biztonság jelentősége az elmúlt évtizedben felértékelődött. A nemzetközi élelmiszerkereskedelem, de különösen az Európai Unió élelmiszer-politikája megfogalmazta és részleteiben is előírta az élelmiszer-biztonság kritériumait, szabályait. Elsőbbséget élvez, hogy az élelmiszer nem okozhat egészségügyi ártalmat a fogyasztónak.

A jelen korszerű követelménye az élelmiszer-lánc minden szakaszában, így a termelés, a feldolgozás, a forgalmazás és a fogyasztás során kell érvényesülniük. Az élelmiszer bármely területén dolgozó szakembereknek ismerniük kell az élelmiszer-biztonság szakmai tudásanyagát, kiegészítve a vonatkozó Európai Unió jogszabályaival. Ezt a célt szolgálja jelen jegyzet összeállított anyaga azzal, hogy az alapvető fogalmi tudásanyag mellett a gyakorlat számára is hasznos ismereteket nyújt. A tananyag alkalmas arra, hogy a felsőoktatásban, az alapképzésben, valamint a BSc, MSc képzésben is képviselje az élelmiszer-biztonság oktatását.

 

Sapientia.ro

Editura Scientia

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Editura Scientia

Editura Scientia este editura Universității „Sapientia” din Cluj-Napoca, înființată în anul 2001. Activitatea editurii este organizată în conformitate cu misiunea și strategia de dezvoltare educațională și științifică a universității.

ANPC
ANPC
Contact

Editura Scientia

400112 Cluj-Napoca
Str. Matei Corvin nr. 4.
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientia@kpi.scientia.ro
Site: https://www.scientiakiado.ro

btz webdesign