Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Gazdaságpolitika - vidékpolitika
Title: Gazdaságpolitika - vidékpolitika
Author: Csata Andrea - Elek Sándor
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-24-0 (973-1970-24-X)
Date of publication: 2009-08-10
Number of pages: 232
Series: Workshops (Conference Proceedings)
Field of Science: Law and Economics / Economics
Weight: 0,38 kg.

Price: 17,00 RON, 1.328,00 HUF
Add to cart

A kötetben „Gazdaságpolitikai kihívások az Európai Unióban- reflexiók Székelyföld helyzetére” című, 2009 áprilisában tartott konferenciánk előadásait adjuk közre. A konferencia és a kötet is a gazdasági válság és a Székelyföld problémáinak kettős szorítójára fókuszál. Témájukat tekintve két nagy csoportra oszthatjuk a cikkeket, ahogy a cím is mutatja: a kötet egyrészt az általános gazdaságpolitikai keretekbe illő, versenyképességet is taglaló írásokat, másrészt a vidék helyzetét feltáró és a vidék adottságaihoz szorosan kötődő agrár tematikájú publikációkat tartalmaz. A gazdaságpolitikai rész első cikke a gazdasági válság és annak hátterét taglaló írás, majd a következő az európai uniós regionális együttműködéseket veszi górcső alá. Regionális különbségeket és versenyképességi potenciál eltéréseit elemezi a következő három majd egy versenypolitikai témájú írás zárja az első részt. A kötet vidék- és agrárpolitika részét indító cikke az EU csatlakozás utáni romániai mezőgazdaságot elemzi. Majd a romániai földtulajdon helyzetének változása kerül bemutatásra. A vidéki térség, de főképpen Székelyföld egyik kitörési pontjának a tejtermelésben és az állattenyésztésben rejlő lehetőséget tekintik sokan, ezért a kötetben két cikk is ezeket a lehetőségeket taglalja. Vidékünk egyik sarkalatos és folyamatosan vitatott problémája az autonómia kérdése amelynek egy nem mindennapos értékelése is terítékre kerül. A kötetet a biogáz előállítási folyamatát, s székelyföldi hasznosításának lehetőségeit taglaló cikk zárja.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign