Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Quasi-triangular Fuzzy Numbers. Theory and Application
Title: Quasi-triangular Fuzzy Numbers. Theory and Application
Author: Zoltán Makó
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-60-5 (973-7953-60-6)
Date of publication: 2006-01-01
Number of pages: 160
Series: Sapientia Books
Field of Science: Natural Sciences / Mathematics
Weight: 0,39 kg.

Price: 8,25 RON, 644,00 HUF
Add to cart

A fuzzy halmaz bevezetésének az volt a célja, hogy a bizonytalanságnak és a pontatlanságnak mértéket adjanak. A magyar megfelelője értelmetlen vagy homályos halmaz. A bizonytalanságok mérésének szükségszerűsége a gazdasági problémák megoldásánál jelentkezik, ezen problémák bonyolultságából ered. A könyv ismertet egy olyan módszert, amely segítségével tanulmányozni lehet a homályos lineáris programozási feladatokat, és tárgyalja az információszórás alapelvének alkalmazását a mesterséges neuronhálók tanításában. A szerző sorra veszi a tanulmány megértéséhez szükséges alapfogalmakat, azaz a kvázi-háromszögű homályos számok elméletét, a homályos számok geometriai jellemzését, a hétköznapi bizonytalanságok értelmezésének lehetőségét a homályos számok segítségével, a homályos lineáris programozási feladat megoldásának értékét, az optimális megoldás fogalmát, a megoldási algoritmusokat, az információszórás alapelvét, valamint a mesterséges neuronháló általánosító képességét.

 

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign