Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Számítógépes grafika
Title: Számítógépes grafika
Author: Kovács D. Lehel István
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-14-1 (973-1970-14-2)
Date of publication: 2009-12-12
Number of pages: 384
Series: Lecture Notes
Field of Science: Natural Sciences / Informatics
Weight: 0,63 kg.

Price: 35,00 RON, 2.734,00 HUF
Add to cart

Az ember mindig is ábrázolni akarta gondolatait, hogy másoknak megmutathassa, szemléltesse, másokkal megossza ezeket. Valószínű, hogy e célból születtek meg mintegy 30 000 éve az első barlangrajzok is. A számítógépes grafika segítségével a számítógépből tudunk olyan eszközt varázsolni, amely vázlatos gondolatainkról képet tud alkotni, és ezáltal elképzeléseinket képre, képsorozatra, rajzfilmre, filmre tudja vinni. A számokkal leírt digitális modellt a számítógép „lefényképezi”, a generatív számítógépes grafika segítségével fotorealisztikus képet állít elő, amelyet megszemlélhetünk, amely alapján igényeinknek megfelelően testreszabhatjuk, megváltoztathatjuk, finomíthatjuk a modellt, majd arról újabb képet készíthetünk. E könyv bevezető a generatív számítógépes grafika varázslatos világába, ahol a kacsalábon forgó palota kockákból, téglatestekből, gúlákból, kúpokból van felépítve, az RGB(0, 124, 195) színű égen fraktál-felhők úsznak, és a legkisebb királyfi textúra-füves tájon, Perlin-zajjal generált sziklák alatt, Barnsley-páfrányok között megy megkeresni az inverz kinematikával mozgatott hétfejű sárkányt. A könyv megírásakor a Sapientia – EMTE marosvásárhelyi karán oktatott Számítógépes grafika tanrendjét vettem figyelembe, de az egyetemi hallgatókon kívül jól használhatják a középiskolás tanulók is, vagy mindazok, akik az ismereteiket szeretnék elmélyíteni e terén, vagy fel kívánnak készülni az olyan speciális informatika-versenyekre (pl. KovInfo, render.hu stb.), amelyeken a számítógépes grafika a fő téma.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign