Editura Scientia – Universitatea Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Produsul a fost adăugat în coș
Arată cos
Örökség és közkapcsolatok (PR)
Titlu: Örökség és közkapcsolatok (PR)
Autor: Gagyi József
Editura: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-04-2 (973-1970-04-5)
Data apariţiei: 2008-12-19
Număr pagini: 128
Seria: Cursuri
Domeniul științific: Științe umaniste / Etnografie, antropologie
Greutate: 0,23 kg.

Indisponibil

A közkapcsolati szakember, aki szervezetek belső és a külső kommunikációját szervezi, egyszerre építi a szervezet belső identitását és külső képét. Ehhez megfelelő tájékozottsággal, tudással kell hogy rendelkezzen az identitáskonstrukciókkal, az identitások fajtáival, az identitások változásaival és változtatásaival kapcsolatban. Ez sokkal több és komplexebb, mint a küldetés, vagy az arculat kérdései. Ezek nem közgazdasági, menedzsment, hanem antropológiai, szociológiai, politológiai ismereteket igényelnek.

Az örökség és közkapcsolati munka témájú jegyzet feladata, hogy ezeket az ismereteket felvonultassa. Közelítésem elsősorban kultúrantropológiai meghatározottságú, az örökségalkotást elsősorban nem gazdasági, hanem kulturális jelenségként, a jelen-, identitás- és csoportkonstrukciók meghatározó elemeként vizsgálom. Napjainkban a Nagy Történetek, nagyméretű és elvont vonatkoztatási keretek helyett, ezeken túllépve a helyi történetek sokasága bontakozik ki. Az egyre fontosabb helyi identitások pedig nem létezhetnek saját örökség nélkül. Munkám célja, hogy az örökségalkotással kapcsolatos alapvető ismeretek, tudnivalók bemutatásán túl megalapozza a közkapcsolati szakemberek mai korhoz, mai feladatokhoz szabott társadalmi és szervezeti képzeletét.

 

Sapientia.ro

Editura Scientia

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Editura Scientia

Editura Scientia este editura Universității „Sapientia” din Cluj-Napoca, înființată în anul 2001. Activitatea editurii este organizată în conformitate cu misiunea și strategia de dezvoltare educațională și științifică a universității.

ANPC
ANPC
Contact

Editura Scientia

400112 Cluj-Napoca
Str. Matei Corvin nr. 4.
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientia@kpi.scientia.ro
Site: https://www.scientiakiado.ro

btz webdesign