Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Örökség és közkapcsolatok (PR)
Title: Örökség és közkapcsolatok (PR)
Author: Gagyi József
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-04-2 (973-1970-04-5)
Date of publication: 2008-12-19
Number of pages: 128
Series: Lecture Notes
Field of Science: Humanities / Ethnography, Anthropology
Weight: 0,23 kg.

Not available

A közkapcsolati szakember, aki szervezetek belső és a külső kommunikációját szervezi, egyszerre építi a szervezet belső identitását és külső képét. Ehhez megfelelő tájékozottsággal, tudással kell hogy rendelkezzen az identitáskonstrukciókkal, az identitások fajtáival, az identitások változásaival és változtatásaival kapcsolatban. Ez sokkal több és komplexebb, mint a küldetés, vagy az arculat kérdései. Ezek nem közgazdasági, menedzsment, hanem antropológiai, szociológiai, politológiai ismereteket igényelnek.

Az örökség és közkapcsolati munka témájú jegyzet feladata, hogy ezeket az ismereteket felvonultassa. Közelítésem elsősorban kultúrantropológiai meghatározottságú, az örökségalkotást elsősorban nem gazdasági, hanem kulturális jelenségként, a jelen-, identitás- és csoportkonstrukciók meghatározó elemeként vizsgálom. Napjainkban a Nagy Történetek, nagyméretű és elvont vonatkoztatási keretek helyett, ezeken túllépve a helyi történetek sokasága bontakozik ki. Az egyre fontosabb helyi identitások pedig nem létezhetnek saját örökség nélkül. Munkám célja, hogy az örökségalkotással kapcsolatos alapvető ismeretek, tudnivalók bemutatásán túl megalapozza a közkapcsolati szakemberek mai korhoz, mai feladatokhoz szabott társadalmi és szervezeti képzeletét.

 

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign