Editura Scientia – Universitatea Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Produsul a fost adăugat în coș
Arată cos
Szociálpedagógia
Titlu: Szociálpedagógia
Autor: Fodor László
Editura: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-978-9731-97-8 (978-9731-97-3)
Data apariţiei: 2009-04-06
Număr pagini: 264
Seria: Cursuri
Domeniul științific: Științe sociale / Pedagogie
Greutate: 0,38 kg.

Indisponibil

A Szociálpedagógia című könyv olyan neveléstudományi ismeretanyagot foglal magában, amely változatos szálakon többé-kevésbé kötődik a szociálpedagógia komplex jelenségvilágához. A bemutatott ismeretanyag részint tudományos leírásokban, részint pedig lehetséges elméleti értelmezésekben jelenítődik meg. A könyv fő célja, hogy a szociálpedagógia egynéhány lényeges területének vonatkozásában, az általános pedagógusi, illetve a szociálpedagógusi pályára való felkészüléshez, és nyilván a pályagyakorláshoz kikerülhetetlenül szükséges szakmai információkat ismertessen, az igényes és hatékony gyakorlati pedagógiai munkára pedig lényeges és általános kritériumokat, továbbá megfelelő elméleti felkészítést nyújtson.

A szociálpedagógia köréhez tartozó roppant széles szférájú problematikából a szerző elsősorban azokat a lényegesebb és átfogóbb témákat választotta ki, amelyek részint az általános pedagógiai műveltség, részint pedig a specifikus szociálpedagógusi szaktudás törzsanyagába beletartoznak. A bemutatásra kerülő ismeretek kiválasztásában lényeges szempontot képviselt a szociálpedagógusi pálya sajátosságrendszere, valamint az általános pedagógiai munka elvi megalapozásának szükségessége. Ugyanakkor fontos ismeretszelekciós kritériumot jelentett a pedagógusi kompetenciát meghatározó neveléselméleti és szociálpedagógiai szemlélet, valamint az úgynevezett szociálpedagógiai anyanyelv kialakításának konkrét lehetősége.

 

Sapientia.ro

Editura Scientia

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Editura Scientia

Editura Scientia este editura Universității „Sapientia” din Cluj-Napoca, înființată în anul 2001. Activitatea editurii este organizată în conformitate cu misiunea și strategia de dezvoltare educațională și științifică a universității.

ANPC
ANPC
Contact

Editura Scientia

400112 Cluj-Napoca
Str. Matei Corvin nr. 4.
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientia@kpi.scientia.ro
Site: https://www.scientiakiado.ro

btz webdesign