Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
A történetmondás rétegei a kora újkorban
Title: A történetmondás rétegei a kora újkorban
Author: Gábor Csilla (szerk.)
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-41-4 (973-7953-41-X)
Date of publication: 2005-01-01
Number of pages:
Series: Sapientia Books
Field of Science: Humanities / Literature
Weight: 0,49 kg.

Price: 6,25 RON, 488,00 HUF
Add to cart

A kötet első narratológiai értekezése a XVII. századi prédikátor író, Medgyesi Pál munkáiban kutatja a a nemzet fogalmi jelentéseit a „siralmas panaszok”, prédikációk, emlékiratok alapján. A második tanulmány a XVII. századi katolikus prédikációirodalom, legendagyűjtemények, kompendiumok alapján vizsgálja a szentkultusz alakulását, a szentek tiszteletének sajátos formáit. A következő tanulmány a vizsgált század katolikus népénekeiben az epikus elemeket, a történet forrásait kutatja. A katolikus hitre térő Veresmarti Mihály barokk prózáját a negyedik a tanulmány az ajánlólevelek tükrében vizsgálja. A következő értekezés tárgya a katolikus Guevara fejedelmi tükre, annak Prágai András általi protestáns fordítása. A befejező tanulmány Misztótfalusi Mentségének kapcsán vizsgálja azt a jelenséget, hogy a az értelmezés jelenének ideológiai befolyása miként hozza létre a nemzeti múltat és annak héroszait.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign