Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Gyakorlat etika pragmatizmus
Title: Gyakorlat etika pragmatizmus
Author: Berszán István (szerk.)
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-66-7 (973-7953-66-5)
Date of publication: 2006-01-01
Number of pages: 224
Series: Sapientia Books
Field of Science: Humanities / Literature
Weight: 0,47 kg.

Price: 11,75 RON, 918,00 HUF
Add to cart

Ez a tanulmánykötet egyszerre előzménye és folytatása annak a Scientia Kiadónál megjelent kiadványnak (szerk. Berszán István: Alternatív mozgásterek: működés és vagy gyakorlás a kognitív folyamatokban, 2005.), melyben egy éveken át együtt működő, viszonylag állandó kutatócsoport tett kísérletet az irodalomtudomány újabb társtudományokkal kialakuló kapcsolatának alternatív javaslatokat is megfogalmazó vizsgálatára. Az írás és olvasás kulturális gyakorlatainak kutatásában ott a kognitív tudományok jelentették hol a közös projektumbeli főmunkatársakat, hol pedig egy elkülönülő kutatási irány vitapartnereit. Ezúttal a Richard Rorty által megújított pragmatizmus, illetve a Heidegger utáni filozófia etikai fordulata képezi az irodalom, illetve kultúra aktuális kérdéseiben azt a kihívást, illetve kontextust, amelyre és amelyben a kötet szerzői kidolgozzák a korábban megjelent írásaik alapján már felismerhető motívumokhoz igazodó válaszaikat. Ebben a könyvben arról folyik a vita, hogy mi történik. Valamennyi szerző egyetért abban, hogy a válasz nem független a gyakorlatoktól, amelyekkel a kérdést, illetve a keresés igényét egyénekként vagy kutatókként megválaszoljuk – a különbségek a gyakorlatok közötti tájékozódásban ütköznek ki.

 

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign