Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Imagológia
Title: Imagológia
Author: Manfred Beller – Joep Leerseen (szerk.). Válogatta, fordította és jegyzetekkel ellátta: Ajtony Zsuzsanna
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-86-8 (973-1970-86-X)
Date of publication: 2014-12-01
Number of pages: 280
Series: Sapientia Books
Field of Science: Humanities / Literature
Weight: 0,41 kg.

Price: 19,00 RON, 1.484,00 HUF
Add to cart

Az irodalomban és más kulturális reprezentációs formákban megjelenő nemzeti sztereotípiák kritikai elemzését sok nyelvben imagológiának nevezik. Ez a neologizmus azt a tudományterületet jelöli, mely a Másokról és önmagunkról alkotott mentális képeinket kutatja. E könyv rövid, inkább vázlatos áttekintését nyújtja a nemzeti karakterek irodalmi és kulturális reprezentációinak és konstrukcióinak.

Az imagológia az irodalomtudományból, különösen az összehasonlító irodalomból nőtt ki, és e területek művelői között találjuk a legtöbb imagológust is. Ez a válogatás tehát elsősorban nekik szól. Ám az imagológia túllépi az irodalmi elemzések határát, és kutatási eredményei felkelthetik a humán- és társadalomtudományok kutatóinak érdeklődését is. E fordításkötet a szélesebb olvasóközönség és egyetemi hallgatók segítségére siet, lábjegyzetek formájában a főszövegben szereplő idegen szavak, kifejezések magyarázatával vagy a különböző irodalmak szerzőinek rövid ismertetésével.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign