Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Film. Kép. Nyelv
Title: Film. Kép. Nyelv
Author: Pethő Ágnes (szerk.)
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-77-3 (973-7953-77-0)
Date of publication: 2007-06-01
Number of pages: 464
Series: Sapientia Books
Field of Science: Humanities / Film, Media, Theatre, Music
Weight: 0,82 kg.

Price: 52,67 RON, 4.114,00 HUF
Add to cart

A könyv szerzői közel egy évtizede kezdtek el Kolozsváron komolyabban foglalkozni filmtudományi vizsgálódásokkal, s ez immár a harmadik olyan kötet, amelyet a Sapientia Alapítvány − Kutatási Programok Intézete által támogatott kutatási program keretében végzett munka nyomán tehetnek le az asztalra. Ez a kötet következetesen viszi tovább a korábban már megfogalmazott kérdéskörben való vizsgálódások sorát. Témája továbbra is a mozgókép mediálisan összetett jellege, ezzel kapcsolatban azonban ezúttal hangsúlyosak egyfelől az egyes képfajták, illetve képtípusok percepciójának és értelmezésének kérdései (különféle képek elkülöníthetősége a képfolyamon belül), másfelől pedig a történeti aspektusok. A mozgóképi „mediális ötvözöttség” ugyanis nem jelent egyszer és mindenkorra rögzített szerkezetet, fontos az egyes jelenségeket a maguk történeti kontextusában, illetve az egyes szerzői életműveket, műfajokat alaposabban megvizsgáló esettanulmányok alapján értelmezni. Ez a történeti nézőpont több tanulmány esetén a használt elméleti fogalmak történeti értelmezésében, változatainak bemutatásában is megjelenik.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign