Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Zeneesztétikai előadások I. - II. kötet
Title: Zeneesztétikai előadások I. - II. kötet
Author: Angi István
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-7953-33-9 (973-7953-33-9)
Date of publication: 2005-01-01
Number of pages:
Series: Lecture Notes
Field of Science: Humanities / Film, Media, Theatre, Music
Weight: 0,15 kg.

Price: 25,77 RON, 2.013,00 HUF
Add to cart

A két kötet előadásai a zeneesztétikát két szempontból elemzik. Az első az esztétikai erőtér kialakulásának kérdésével foglalkozik, az esztétikai értékek – a szép és a rút, a fenséges és az alantas, a tragikus és a komikus, valamint a groteszk és az abszurd – szerepét és jelentőségét szem előtt tartva a zenei üzenet művészi értékűvé tételében. A második kötetben a rétegmodell segítségével kerül sor a művészi alkotás és különösen a zenei alkotás esztétikai elemzésére, vagyis az alkotás anyaga (tárgya), a kifejezőeszközök, az alkotás külső formája (habitusa), a mű előadása, a belső forma és a művészi lényeg kibontakoztatására. Az itt felvetett elméleti és gyakorlati problémák megértése és alkalmazása feltételezi az első kötet értékmodelljének és a belőle következő elemzéseknek az ismeretét és megértésének elmélyítését. A számos történelmi szerkezetváltozáson átmenő és nagyon is változékony esztétikai minőségek számos változata és kategória közti formája, jelentéstartalmának ismerete nélkül vajmi nehéz lenne a zenei alkotások átfogó elemzésének kielégítő megvalósítása.

 

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign