Editura Scientia – Universitatea Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Produsul a fost adăugat în coș
Arată cos
Családszociológia
Titlu: Családszociológia
Autor: Ambrus Zoltán, Gergely Orsolya
Editura: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-18-9 (973-1970-18-5)
Data apariţiei: 2009-12-10
Număr pagini: 248
Seria: Cursuri
Domeniul științific: Științe sociale / Sociologie
Greutate: 0,36 kg.

Preț: 17,00 RON, 1.328,00 HUF
Adaugă in cos

A kötet egy széles körű megközelítését próbál nyújtani mindazok számára, akiket érdekel a család társadalomtudományos megközelítése és vizsgálata. A tematika változatos és színes: a klasszikus elméleti megközelítések mellett a családot érintő jogi kérdések tisztázására is tér nyílik, illetve aktuál-társadalmi problémák, mint a fiatal felnőttkor, a posztadoleszcencia, vagy a szingli-életmód, mint nem házas alternatíva is helyet kap. A jegyzet egyik erénye a fejezetek végén található rövid áttekintő-összefoglaló, kulcsszavakat sűrítő rész, illetve a feladatok, melyek a magyar mellett román és angol nyelvű értelmezésre szánt szövegeket, ábrákat is tartalmaznak. Ez a fajta gyakorlatias megközelítés a jobb megértést, valamint az ismeret-alkalmazhatóság felismerését kívánja szolgálni. Az egyetemi jegyzet első sorban diákoknak íródott, ám reméljük, hogy megfelelő ismeretalapot a család iránt társadalomtudományi szempontból közelítő egyén számára, ugyanakkor megértést és problémamegoldást nyújthat bárki számára, aki napjaink társadalmi, családdal kapcsolatban is tapasztalható problémák és kihívások megértésére és kezelésére törekszik.

Sapientia.ro

Editura Scientia

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Editura Scientia

Editura Scientia este editura Universității „Sapientia” din Cluj-Napoca, înființată în anul 2001. Activitatea editurii este organizată în conformitate cu misiunea și strategia de dezvoltare educațională și științifică a universității.

ANPC
ANPC
Contact

Editura Scientia

400112 Cluj-Napoca
Str. Matei Corvin nr. 4.
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientia@kpi.scientia.ro
Site: https://www.scientiakiado.ro

btz webdesign