Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Családszociológia
Title: Családszociológia
Author: Ambrus Zoltán, Gergely Orsolya
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-18-9 (973-1970-18-5)
Date of publication: 2009-12-10
Number of pages: 248
Series: Lecture Notes
Field of Science: Social Sciences / Sociology
Weight: 0,36 kg.

Price: 17,00 RON, 1.328,00 HUF
Add to cart

A kötet egy széles körű megközelítését próbál nyújtani mindazok számára, akiket érdekel a család társadalomtudományos megközelítése és vizsgálata. A tematika változatos és színes: a klasszikus elméleti megközelítések mellett a családot érintő jogi kérdések tisztázására is tér nyílik, illetve aktuál-társadalmi problémák, mint a fiatal felnőttkor, a posztadoleszcencia, vagy a szingli-életmód, mint nem házas alternatíva is helyet kap. A jegyzet egyik erénye a fejezetek végén található rövid áttekintő-összefoglaló, kulcsszavakat sűrítő rész, illetve a feladatok, melyek a magyar mellett román és angol nyelvű értelmezésre szánt szövegeket, ábrákat is tartalmaznak. Ez a fajta gyakorlatias megközelítés a jobb megértést, valamint az ismeret-alkalmazhatóság felismerését kívánja szolgálni. Az egyetemi jegyzet első sorban diákoknak íródott, ám reméljük, hogy megfelelő ismeretalapot a család iránt társadalomtudományi szempontból közelítő egyén számára, ugyanakkor megértést és problémamegoldást nyújthat bárki számára, aki napjaink társadalmi, családdal kapcsolatban is tapasztalható problémák és kihívások megértésére és kezelésére törekszik.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign