Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Nyelvi és kulturális kölcsönhatások interdiszciplináris keretben
Title: Nyelvi és kulturális kölcsönhatások interdiszciplináris keretben
Author: Pletl Rita–Fazakas Noémi (szerk.)
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-606-9750-00-1 (606-9750-00-4)
Date of publication: 2016-11-01
Number of pages: 284
Series: Workshops (Conference Proceedings)
Field of Science: Humanities / Linguistics
Weight: 0,46 kg.

Price: 45,00 RON, 3.515,00 HUF
Add to cart

A Nyelvi és kulturális kölcsönhatások interdiszciplináris keretben című kötet az azonos elnevezéssel 2015 májusában Marosvásárhelyen megrendezett nemzetközi konferencia előadásainak válogatott, írott változatait tartalmazza megszerkesztett formában. A kötet szerkezete leképezi a rendezvény többnyelvűségét, négy nagy fejezete az előadások választott nyelve szerint tagol: magyar, román, angol, német. A nagy szerkezeti egységeken belül a tematikai rendszerezés érvényesül, az alfejezetek tükrözik a meghirdetett témakörökben megtartott előadások tematikai és módszertani gazdagságát és sokféleségét.

A kötet írásai interdiszciplináris megközelítésben vizsgálják a nyelvi kontaktusok és kulturális interferenciák jelenségeit, a nyelvpedagógiai problémák és dilemmák időszerű kérdéseit, a média nyelvhasználati sajátosságait; a korszerű fordítástudományi megközelítések alapján jelenítik meg a fordítói gyakorlatot.

A konferenciát a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke szervezte.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign