Scientia Publishing House – Sapientia Hungarian University of Transylvania

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
This product has been added to the shopping cart
View shopping cart
Predarea-învăţarea limbii române ca ne-maternă. O alternativă a lingvisticii aplicate
Title: Predarea-învăţarea limbii române ca ne-maternă. O alternativă a lingvisticii aplicate
Author: Tódor Erika Mária
Publisher: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-973-1970-26-4 (973-1970-26-6)
Date of publication: 2009-08-10
Number of pages:
Series: Lecture Notes
Field of Science: Humanities / Linguistics
Weight: 0,25 kg.

Not available

A román mint nem-anyanyelv oktatása (Alkalmazott nyelvészeti alternatíva) című kötet az intézményes kétnyelvűség kérdésének megértésére törekvő tanároknak, tanár-jelölteknek és szakembereknek szól, különösen azoknak, akik a román nyelv oktatásával foglalkoznak a kisebbségi, jellemzően magyar tannyelvű iskolákban. A jegyzetben a kétnyelvűség szocio- és pszicho-lingvisztikai jellemzői, összehasonlító nyelvtani elemzések, valamint a hatékony tanulásszervezés nyelvpedagógiai összefüggései kerülnek bemutatásra.A román mint nem-anyanyelv fogalma általánosan a második nyelv státusát jelöli, melynek elsajátításmódja eltér az anyanyelvétől és az idegen nyelvekétől egyaránt. Ugyanakkor a kétnyelvű egyén értelmezése is sajátos színezetet ölt a nyelvi környezetből adódó hatások sokszínűsége miatt. A kötet hat fejezetében és a fogalomtárban található tartalom az adott nyelvpedagógiai jelenség általános elemeit mutatja be, így kitér a hatékony nyelvtanár jellemzésére, meghatározza a kétnyelvűség fogalmát, ennek szocio- és pszicho-lingvisztikai vonzatait, a felmerülő oktatásszervezési kérdéseket, majd a magyar nyelvtanuló román nyelv elsajátítása során megjelenő interferencia jelenségét mutatja be példákon keresztül.

Sapientia.ro

Scientia Publishing House

SAPIENTIA HUNGARIAN UNIVERSITY OF TRANSYLVANIA

Scientia Publishing House

Established in the year 2001, the Cluj-Napoca-based Scientia Publishing House is the publisher of Sapientia Hungarian University of Transylvania. The Publisher’s scope of activity is in line with the mission as well as the educational and scientific development strategy.

ANPC
ANPC
Contact

Scientia Publishing House

Str. Matei Corvin nr. 4, 400112 Cluj-Napoca, jud. Cluj, România
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientiakpi.scientia.ro
Website: www.scientiakiado.ro

btz webdesign