Editura Scientia – Universitatea Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Sapientia EMTE weblapja  Acta Universitatis Sapientiae  CEEOL  ISSUU Acta Universitatis Sapientiae  ISSUU Scientia  MTA REAL Repozitórium 
Produsul a fost adăugat în coș
Arată cos
A szabadkézi rajzoktatás alapjai a tájépítészetben
Titlu: A szabadkézi rajzoktatás alapjai a tájépítészetben
Autor: Căbuz Andrea
Editura: Scientia Kiadó, Kolozsvár
ISBN: 978-606-975-079-7 ()
Data apariţiei: 2023-05-18
Număr pagini: 214
Seria: Manuale
Domeniul științific: Științe inginerești
Greutate: - kg.

A szabadkézi rajzoktatás alapjai a tájépítészetben [Bazele desenului liber în peisagistică]

Acest material didactic s-a născut din ideea de a sintetiza anumite informaţii, care să devină un suport vizual pentru studenţii care se împrietenesc cu profesia de peisagist, focalizându-se pe aspecte care sunt importante din acest punct de vedere. Este menit să servească ca suport pentru materiile cu orientare artistică din primul an de studiu, dar poate să se dovedească a fi util şi în următorii ani, în elaborarea altor desene şi proiecte. Am ţinut cont de faptul că majoritatea studenţilor nu au studii artistice. Iar acei studenţi, care au totuşi experienţă în creaţia artistică, pot beneficia şi ei în mod sigur, din modul de abordare şi sintetizare a informaţiilor. La început sunt prezentate uneltele şi tehnicile artistice de bază. Apoi prezint modalităţi de ilustrare a diferitelor plante sau arbori cu diverse unelte în mai multe stiluri.

Pe acestea se bazează teoria construcţiei compoziţionale a unei imagini, pe urmă se discută şi posibilităţile utilizării culorilor. Urmează prezentarea regulilor de construcţie a spaţiului tridimensional în perspectivă cu mijloace de desen. Iar la sfârşit se discută importanţa schiţării şi aplicarea tuturor informaţiilor în desenul peisajer. Toate aceste informaţii servesc ca bază pentru studenţi, dar este excepţional de importantă şi contribuţia lor proprie în elaborarea propriu-zisă a desenelor. Baza muncii creative este „cum” se face, dar sufletul este „ce” se prezintă. Acesta poate fi adăugat doar de către individ, de către creator. Scopul meu este de a oferi studenţilor unelte cu care să se poată exprima, să arate tot ce au de dat, toată cunoaşterea, creativitatea şi personalitatea lor. Drept motivaţie, marea majoritatea a desenelor aflate în acest manual au fost realizate de către studenţii din anii precedenţi în cadrul cursurilor pe care le-am predat în primul lor an de studiu.

Sapientia.ro

Editura Scientia

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Editura Scientia

Editura Scientia este editura Universității „Sapientia” din Cluj-Napoca, înființată în anul 2001. Activitatea editurii este organizată în conformitate cu misiunea și strategia de dezvoltare educațională și științifică a universității.

ANPC
ANPC
Contact

Editura Scientia

400112 Cluj-Napoca
Str. Matei Corvin nr. 4.
Tel: 0040-364-401454

E-mail: scientia@kpi.scientia.ro
Site: https://www.scientiakiado.ro

btz webdesign